Beata Feldmann

 Beata Feldmann

Na co dzień zajmuje się dietetyką kliniczną i psychodietetyką. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością, Polskiego Stowarzyszenia Praktycznej Terapii Otyłości oraz Polskiego Towarzystwa Dietetyki.

Ukończyła Wydział Biologii , Wydział Dietetyki Klinicznej oraz Studia Podyplomowe z zakresu Dietetyki i Żywienia Człowieka.

Pracowała w Szpitalu Klinicznym im. Heliodora Święcickiego w Poznaniu na Oddziale Klinicznym Gastroenterologii, Żywienia Człowieka i Chorób Wewnętrznych oraz w Katedrze i Klinice Nefrologii.

Aktualnie prowadzi praktykę prywatną oraz konsultuje pacjentów w Poradni Medycyny Żywienia w Centrum Chorób Serca i Układu Krążenia "Ikar" w Poznaniu.

We współpracy z psychologiem organizuje cykl warsztatów pt. "Odchudzanie a nawyki" oraz wykłada.

Autorka poradników o zdrowym odżywianiu oraz publikacji pt."Mikrobiota - wieloaspektowy wpływ na zdrowie".

Systematycznie uczestniczy w licznych konferencjach i sympozjach naukowych.

Ukończyła roczny kurs Dietetyki wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej , który pozwala na holistyczne podejście do pacjenta oraz kurs pt. "Profesjonalna obsługa pacjenta".

Prywatnie uwielbia podróże , najbardziej te na Daleki Wschód, gdzie obserwuje zachowania szczupłych Azjatów, przemierza targi uliczne i uczy się jak przygotowywać prawdziwe azjatyckie dania. Ostatnio wybrała się w podróż kulinarną do Wietnamu skąd przywiozła wiele przepisów i niezapomniane wspomnienia.

 

http://www.eam.pl